Informatie

Zoals iedereen weet wordt koningsdag in Ouderkerk aan den IJssel altijd groots gevierd. Nu het Oranjecomité (Stichting Nationale Feesten Ouderkerk) sinds dit jaar samen werkt met Blokrock hopen we er een superfeest van te maken. Krachten bundelen en alle festiviteiten op één locatie. Super! Het programma ziet er fantastisch uit, er is voor iedereen wel wat te doen.

Wat is Blokrock?

De behoefte om geld te verzamelen voor het zomerkamp en een dorp dat geen gaaf evenement op Koninginnedag had, waren de redenen voor Scouting Ouderkerk om in 2001 Blokrock op poten te zetten. Inmiddels is gebleken dat niet alleen Ouderkerk warm loopt voor Blokrock, maar de gehele regio. En dat is de drijfveer om door te blijven gaan! In 2017 is Blokrock verder gegaan als Stichting. Vanaf 2018 dus beter bekend onder de naam “Muziek, eten, drinken en meer!” maar de naam Blokrock zal niet snel vergeten worden!

Wat is Stichting Nationale Feesten Ouderkerk?

Stichting Nationale Feesten Ouderkerk beter bekend als SNFO is in 1983 opgericht als Oranjecomité van Ouderkerk aan den IJssel. Zij organiseerden vele activiteiten waaronder de aubade en de dodenherdenking. In 2017 gaf het oude bestuur aan niet verder te willen gaan en dat als er geen nieuwe bestuursleden zouden komen dat de SNFO helaas zou moeten stoppen met bestaan. Gelukkig was er een groepje enthousiastelingen die het stokje over wilden nemen! Dus ook in 2018 is er nog een SNFO!