Informatie

Zoals iedereen weet wordt koningsdag in Ouderkerk aan den IJssel altijd groots gevierd. Nu het Oranjecomité (Stichting Nationale Feesten Ouderkerk) ook dit jaar weer samenwerkt met Blokrock hopen we er een superfeest van te maken. Krachten bundelen en alle festiviteiten op één locatie. Super! Het programma ziet er fantastisch uit, er is voor iedereen wel wat te doen.

Wat is Stichting Nationale Feesten Ouderkerk?

Stichting Nationale Feesten Ouderkerk beter bekend als SNFO is in 1983 opgericht als Oranjecomité van Ouderkerk aan den IJssel. Zij organiseren sindsdien vele activiteiten waaronder de aubade op Koningsdag(vroeger Koninginnedag) en de dodenherdenking.

Wat is Blokrock?

De behoefte om geld te verzamelen voor het zomerkamp en een dorp dat geen gaaf evenement op Koninginnedag had, waren de redenen voor Scouting Christiaan de Wet om in 2001 Blokrock op poten te zetten. Inmiddels is gebleken dat niet alleen Ouderkerk warm loopt voor Blokrock, maar de gehele regio. En dat is de drijfveer om door te blijven gaan! In 2017 is Blokrock verder gegaan als Stichting.

Sinds 2018 werken Blokrock en SNFO nauw met elkaar samen om gezamenlijk op Plantsoen de Maenstand van Koninsdag een waar feest te maken in Ouderkerk!